Till senaste artikeln

------------------------------------------------------------------------------------

Här följer ett antal

vittnesberättelser

------------------------------------------------------------------------------------

Plågades av homosexuella känslor

Amy berättar:
"Jag blev antastad från 3 års ålder och började ha homosexuella känslor när jag gick i 'gymnasiet'. Sedan dess, brottades jag med homosexuella önskningar och tankar, och vid vissa tillfällen kändes det som jag var helt tokig. Visioner i min hjärna sa mig att det var okey att ha dessa känslor, men Gud i mitt hjärta sa mig att närma mig Honom. När jag gick på universitetet förstod jag att jag var i slaveri till fienden och att endast Kristus kunde lösa mig. Därför att jag var villig att bli förändrad, FÖRÄNDRADE HAN MIG. Genom Guds förunderliga förlåtelse och nåd har han välsignad mig med en underbar kristen man och ett vittnesbörd som kan hjälpa andra som brottas med dessa samma områden."
Joh. 8:36 "Om nu Sonen gör er fria, blir ni verkligen fria."
Källa: He Invites

Blev fri genom bön

David berättar:
"Den enda sexuella information jag någonsin fick var den sekulära smörja som säger att sex före äktenskapet med eller utan en partner - är lika fint så länge som inte någon blir gravid eller får aids. Så jag antog de lustfyllda tankar som började komma till mig när jag var omkring 12 år. Sedan började jag att växa närmare Gud och kände mig mer skyldig för mina tankar och handlingar. Många gånger försökte jag stoppa detta, men kunde det inte. Slutligen bad jag min pastor att tala om för mig om mina lustar var en synd och om jag kunde bli fri från detta. Han hade just talat till oss om slaveri. Den kvällen bad min pastor och jag till Gud för att jag skulle bli löst. Det var som om Gud bara knäppte sina fingrar och mina syndfulla lustar försvann och jag lever i Herrens glädje varje dag."
2 Tim 2:22 "Fly bort från ungdomens onda begär och sträva efter rättfärdighet, tro, kärlek och frid tillsammans med dem som åkallar Herren av rent hjärta."
Källa: He Invites

Kan en homosexuell förändras?

En vanlig fråga som brukar ställas är om homosexuella verkligen kan förändras? Bibeln svarar JA på denna frågan. På samma sätta som avgudadyrkare, tjuvar och drinkare kan ändra sig, så kan en homosexuell förändras. (1 Kor. 6:9-11 "Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike. Sådana var en del av er. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande.")

Breunis Oosterhof från Sydafrika berättar:
Jag var mer attraherad till pojkar än flickor från en mycket ung ålder. Idén om heterosexuell sex fick mig att uppföra mig inställsamt och homosexuell sex gjorde mig sjuk. Men under det att jag utvecklades, blev jag aktiv i bådadera tills gaysidan tog över. Jag levde som en gay, ville vara korrekt, beslöt mig för att vara bisexuell och gifte mig slutligen, för fyra år sedan, men var aldrig trogen. Jag vände mig även till Kristus, men det funkade inte - jag höll tillbaks saker och ting. Jag ljög, stal och betalade även för sex några få gånger. Mitt äktenskap begränsade min livsstil och jag ville ut. Allt jag ville var tillfredsställelse, men på alla fel ställen. Till slut talade jag om sanningen om hur det var för min fru. Faktiskt, för den första gången i mitt liv så upplevde jag djupt därnere skuld och det smärtade. Istället så berättade hon för mig att hon älskade mig och förlät mig och bad mig att besöka hennes pastor. Varken jag eller djävulen väntade mig detta och vi var omintetgjorda. Hon hade fastat och bett i veckor för mig. Så jag förmådde inte mig själv att bara packa mina saker och avlägsna mig. Efter en tid så gick jag med på att besöka en pastor tillsammans med min fru. Bara för att få slut på hennes gnatande. När jag väl kommit dit gick jag med på att acceptera hjälp bara för att komma därifrån snabbt. Mina intentioner var inte rätt, men Gud tog greppet och det var då som kampen mellan Honom och djävulen började. Naturligtvis var det Gud som vann. Den 28 februari 1999 tog jag emot Kristus som min Herre och Frälsare en gång för alla, utan att hålla nånting tillbaks. Sedan dess så har allting omkring mig förändrats och jag är tillfredsställd. Visst, jag blir fortfarande frestad med de gamla sakerna, det är allt satan har att komma med, men en grodas försvarsmekanism är att spela död och det är vad vi behöver göra. Jag är en ny skapelse, allt har blivit nytt (2 Kor 5:17).
Källa: He Invites

Gud förvandlade en trasig människa

Mary berättar: "Jag kommer från en familj i oordning med alkoholism och missbruk. Min bror våldtog mig när jag var tolv år. När jag var tjugo bestämde jag mig för att Gud inte hade någon plats i mitt liv och älskade mig inte, ingen gjorde det! Jag blev ihop med en gift man som var dubbelt så gammal som mig själv. Efter att ha levt ihop med honom i 13 år och med andra för enstaka nätter som jag trodde älskade mig, blev jag allt mer bitter, hård och tappade självrespekten. En natt blev jag våldtagen av en man som jag träffade. Jag skuldbelade mig själv, jag var ju inte bra. Senare fann jag ut att jag blivit gravid och alla råd jag fick var att abort var det enda möjliga. Efter att flera år ha gjort djävulens vilja fick jag till slut nog. Jag överdoserade med alkohol och lugnande medel. Gud gav mig en ny chans. Efter tre dagar vaknade jag upp på intensiven. Idag är jag "född på nytt", med en underbar man, tre friska barn och frid med Gud och mig själv." "Då vi alltså har förklarats rättfärdiga av tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus." (Rom. 5:1) .
Källa: He Invites

Gud förvandlade ännu en trasig människa

Gino från Holand berättar: "Min engelska är inte så bra, men låt mig berätta för dig hur Jesus räddade mig från en grym och smutsig värld. Min farbror våldtog mig i tio års tid. Jag fruktade för att bli gravid, men visste inte att män kan inte bli gravida. Mina föräldrar ville gärna att jag dog. Jag sov utomhus, mina mål kastades till mig, jag blev alkoholist, drogmissbrukare och en som lockade andra till homosexualitet. Jag lämnade Curacoa och flyttade till Holland. För tre år sedan orkade jag inte längre. Jag föll ner på mina knän och ropade ut till Gud, "HJÄLP MIG, jag kan inte leva så här längre. Jag vill inte vara en gaymänniska. Hjälp mig med alla mina missbruksproblem." Och Han gjorde det. Det var inte lätt. Han gav mig en underbar fru och en son. Jag kan älska en kvinna. Han gjorde mig till en man. Gud tog bort allt det onda från mig på en enda dag." "Så blir den man välsignad, som fruktar Herren." (Psaltaren 128:4)
Källa: He Invites

Upptäckte Jesu kärlek efter åratal av missbruk

Vera berättar: "Jag kunde inte tro att Gud älskade mig. Jag rymde hemifrån vid 12 års ålder, började med sex vid 13, hasch och knark vid 14, levde på sex, droger och partyn från 16 till 18, rånade homosexella och sålde förfalskade droger, arbetade som en Hollywood-rånare, fick hepatitis från smutsiga nålar och avtjänade 10 straffomgångar i fängelse. Då förstod jag till slut att det enda skälet varför mina föräldrar var lyckliga efter 40 års äktenskap var Jesus. Jag bad Jesus att komma in i mitt hjärta. Idag är jag söndagsskollärare (har purpurfärgat hår, tatueringar och allt) och min make tjänar tillsammans med mig. Är det slutet på min historia? Nej! Det är bara början." "Det finns ingen fördömelse för dem som är i Kristus" (Romarbrevet 8:1)
Källa: He Invites

Blev jag född gay??

Vicki ställer frågan: Blev jag född gay?? Nej, jag tror inte det! Se det var djävulen som ställde in mitt sinne i en tidig ålder, jag trodde verkligen att jag var född på det sättet, tills jag vände om 36 år gammal, och Gud tog mig och förvandlade mig. Han har format mig till den kvinna jag är tänkt att vara. Homosexualitet är en ande som djävulen stoppar in i oss, och han vill även tala till dig och få dig till att tro att du är född på det sättet. Men större är han som är i oss än han som är i världen. Gud regerar över allt detta och om du låter honom göra det så kan han förvandla dig för alltid. Han gjorde det med mig, och jag prisar hans himmelska namn. Han frälste mig från ett brinnande helvete. Han är det enda svaret på alla våra böner. Tack Jesus, jag älskar dig!
Källa: He Invites

Missbrukades sexuellt - blev homosexuell

Bruno berättar om hur hans liv varit: Från en tidig ålder blev jag missbrukad av äldre pojkar på skolan och senare under min tonår upplevde jag sexuella ansättningar från arbetsgivare. Jag växte upp allvarligt förvirrad om min sexualitet och levde mesta delen av mitt liv till och från i homosexualitet. Tills en dag då jag slutligen byggde upp modet, genom att desperat överlämna allting till Gud. Bekände mina synder och bad honom rena mig från homosexualitetens börda. Genom tro, den dagliga förnyelsen av mitt sinne genom Guds ord och genom att bekänna sanningen i Guds ord för mig själv, har jag blivit fri från homosexualitet. Guds ord säger att när vi accepterar Jesus som Herre och frälsare och är döpta till Kristus så blir vi en "ny skapelse" det gamla jaget är korfäst, och undanröjt. Min gamla homosexuella livsstil har blivit korsfäst med Kristus! Jag har blivit "renad, helgad och rättfärdiggjord genom Kristus Jesus" och har getts "kraft och auktoritet att … besegra all fiendens makt". Dessa sanningar bekänner jag nu för mig själv och varje gång satan försöker att fresta mig med förflutna tankar och begär, så kastar jag dem i hans ansikte! Och vandrar i Kristi seger.
Källa: He Invites

Robert found freedom in Jesus from a homosexual life. God removed all his lust for men.

Tillbaks till: föregående sidan

louis vuitton outlet michael kors outlet coach factory outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 6 sport blue sport blue 6s michael kors outlet louis vuitton outlet jordan 6 sport blue Louis Vuitton Outlet sport blue 6s jordan 6 history of jordan cheap louis vuitton jordan 6 history of jordan Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet kate spade outlet sport blue 3s jordans for sale louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet retro jordans cheap jordan shoes sport blue 3s Lebron 11 louis vuitton outlet louis vuitton outlet legend blue 11s louis vuitton outlet jordan 6 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet