År 2011

Olika villkor inom EU för homosexuella. Dagens Nyheter 110103.

Könsneutrala äktenskap kan nu ingås i Argentina, Belgien, Island, Nederländerna, Norge, Portugal, Spanien, Sverige och Sydafrika samt i några delstater i USA. Liknande lagstiftning på gång i Luxemburg och Slovenien.

Jesus säger att den sista generationen kommer att vara som Noas generation som omkom i floden. Enligt den konservativa radioreportern Janet Porter, som citerar Jeffrey Satinover och Rabbin Aryeh Spero, säger de judiska lärde att även om homosexualitet har ökat under olika tider i historien har det bara varit en enda gång i mänsklighetens historia när män har gift sig med män och kvinnor har gift sig med kvinnor, och det var på Noas tid innan floden. Varken i Rom eller i Grekland, inte ens i Sodom var homosexuella äktenskap någonsin sanktionerade i samhället. Men under Noas dagar var det så och det var enligt dessa lärde den slutliga och avgörande faktorn som ledde till floden. Idag blir homosexuella äktenskap lagliga i många västländer. Det har aldrig hänt förut i världshistorien sedan Noas dagar. Så hur nära slutet är vi? Vi vet att Gud hade tålamod med Noaks generation i 120 år medan han väntade på deras omvändelse. Men till slut så kom domen. Klockan tickar idag!
(Hämtat från The Watchman International Bönebrev 10-26, 31 december, 2010).

Det skall du veta att i de sista dagarna skall det komma svåra tider. Människorna kommer att älska sig själva och vara penningkära, skrytsamma, stolta, hånfulla, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, gudlösa, kärlekslösa, oförsonliga, skvalleraktiga, obehärskade, råa, fientliga mot det goda, falska, egensinniga och högmodiga. De skall älska njutning i stället för Gud och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. (2 Tim. 3:1-5).

In his book Life in the Spirit, Martyn Lloyd-Jones says: "The real cause of failure, ultimately, in marriage is always self and the various manifestations of self. Of course that is the cause of trouble everywhere and in every realm. Self and selfishness are the greatest disrupting forces in the world. All the major problems confronting the world, whether you look at the matter from the standpoint of nations and statesmen, or from the standpoint of industry and social conditions, or from any other standpoint-all these troubles ultimately come back to self, to 'my rights,' to 'what I want,' and to 'who is he?' or 'who is she?' Self, with its horrid manifestations, always leads to trouble, because if two 'selfs' come into opposition there is bound to be a clash. Self always wants everything for it-self. That is true of my self, but it is equally true of your self. You at once have two autonomous powers, each deriving from self, and a clash is inevitable. Such clashes occur at every level, from two people right up to great communities and empires and nations."

Bizarre in Brazil: Homosexual Brothers Charged With Burying Father Alive. Fox News 110108. Hispanically Speaking News 110108.

Madeleine Leijonhufvud: ”HD har avkriminaliserat sexövergrepp mot barn”. Dagens Nyheter 110114.

Siewert Öholm: Homobilder i ”Guds bakficka”. Jag känner sorg för att Elisabeth Ohlson Wallin med ”konstens frihet” som täckmantel ger sig rätt att förgrova och vandalisera helighet. Men också ledsenhet för att hon ser förgrovningen och råheten som nödvändig för ett seriöst samtal om tro och homosexualitet. Världen idag 110113.

Broderskap kritiseras för dubbelmoral. ”Vad det här handlar om är att när muslimerna inom Broderskap formulerade sitt manifest i våras så var man inte mogen att sätta ned foten i den här frågan. Men de kommer snart att komma i mål med den”, säger Peter Weiderud, Broderskapsrörelsens ordförande. Dagen 110118.

Kristna värdshusägare stoppade gaypar - tvingas böta. Dagen 110118.

Otrohets-Sverige: Sex i radio och tv sänds nu i flera typer program. Sveriges Radio P3 satsar stort. På sex. Vad blir konsekvenserna av det? Säkert fler våldtäkter och omoral som följer med att sex blir underhållning utan kärlek. Som man bäddar får också samhället ligga.
"Ligga med p3" sänds med start den 10 januari måndag-torsdag kl 23.07 till midnatt. "Hångla med P3" som riktar sig till ungdomar sänds samma tid på fredagar. Sedan tidigare sänder Radioteatern i P1 "Radiosex" på lördagskvällarna (vilket ökat lyssningen med 300 procent.)
Förledande av ungdom: "Den som bland barn eller ungdom sprider en skrift, bild eller teknisk upptagning som genom sitt innehåll kan verka förråande eller eljest medföra allvarlig fara för de ungas sedliga fostran, döms för förledande av ungdom till böter eller fängelse i högst sex månader." Lag (1998:1444) Förledande av ungdom faller under brott mot allmän ordning. Tryckfrihetsförordningen är inte tillämplig på gärningarna.
Källa: Notisum.se och Ne.se

Otrohets-Sverige: UR:s sexsatsning får kritik. Materialet som erbjuds alla grundskolor är för avancerat och uppmuntrar till en för tidig sexdebut. Det anser några kristna pedagoger som sett det nya undervisningsmaterialet från Utbildningsradion och av Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU. "Här fanns inget om att vänta, inget om att sexualitet ingår i en relation. Snarare är det en indirekt uppmaning till tidig sexuell debut, och spär på den press att ha tidig sex som många ungdomar känner. När nu vårt land ligger i topp när det gäller könssjukdomar och aborter tycker jag att man ska vara lite mer problematiserande." Världen idag 110124.
Kommentar av Jörgen på webben: "Jag hatar RFSU och RFSL för att de förstörde mitt sexliv som mycket ung. Jag hatar även mig själv för att jag var så dum som lyssnade på dem. Jag var naiv och trodde att på det de vuxna i organisationerna sa. Jag hade falsk tillit till dem och jag ångrar detta djupt. Nu tycker jag inte sex är spännande längre, bara äckligt. Ni som orkar, snälla varna andra så att de inte blir deprimerade som jag. Jag vill uppmana alla kristna lärare på profana skolor att agera mot detta."

UR: Filmen ska ge kunskap. "Budskapet är att det är upp till var och en vad man gör, att alla sätter sina egna gränser och att man inte kan säga vad som är rätt och fel." Världen idag 110124.
Kommentar: Ingen kan säga vad som är rätt eller fel. Så blir det i ett samhälle där Guds vilja inte längre efterfrågas.

BRIS-jurist: ”Alldeles för otydlig info”. UR ger tummen upp för sex mellan barn/ungdomar som är under 15 år! Om båda är under 15 år så är det okay! Världen idag 110124.

Otrohets-Sverige: Ny dejtingsajt lockar gifta par till otrohet. En dejtingsajt för gifta och sambos har lanserats i Norden. Där kan den som redan har en partner men "söker efter det där lilla extra i livet" få kontakt med andra - för att ha sex, inleda ett förhållande eller "bara en nätflört". Dagen 110127.

Elisabeth Sandlund: Fritt fram på högstadiet? Utbildningsradions satsning på program om sex och samlevnad har spårat ur. Sexualiteten är en gåva från Gud, en källa till glädje när den hanteras ansvarsfullt. Men det är allt annat än ansvarsfullt att uppmana och uppmuntra pojkar och flickor i de yngre tonåren till experiment som kan få av dem oanade och förödande konsekvenser. Vuxenvärldens uppgift är en annan och här bör lagstiftningen vara ett stöd, inte ett problem. Dagen 110128.

Utbildningsradions sexfilm JK-anmäld. Världen idag 110128.

48 033 par gifte sig under 2009.

Homosexuella bojkottar kycklingkedja. En amerikansk snabbmatskedja har dragit på sig homosexuella gruppers vrede sedan den stöttat en äktenskapsskola arrangerad av en högerkristen organisation. Studenter har startat Facebookgrupper som uppmanar till bojkott av restaurangerna, som i snitt säljer 500 kycklingmackor i minuten. Man vill också få bort de restauranger som ligger inom universitetsområdena, skriver New York Times. Kommentar: Hur ser en vänsterkristen organisation ut? Prohomosexuell?

Ulf Åberg: Återupptäck den goda sexualiteten. Sexualiteten är en Guda­gåva, till för två personer i samhörighet och kärlek. Sexualiteten är som allt annat i en människas liv, något att förvalta och förädla eller att förtrycka och förvränga. Det som i dag är djupt allvarligt är våra ungdomars beteende och den sexuella förvridningen hos en vuxen värld som tror att "allt är fritt från ansvar och moral". Det leder tyvärr inte till frihet och självaktning. Världen idag 110204.

Stefan Gustavsson: Unga värderar familjen högt. Den sexuella revolutionen från 1950-talet och framåt har radikalt förändrat hur vi i Västvärlden ser på sexualitet, äktenskap och familj. Sex har separerats från kärlek, familjebildning från äktenskapet, och äktenskapet från heteronormen. I grunden har det betraktats som ett befrielseprojekt där individen släpps fri från hämmande och destruktiva traditioner. Det har skapat en kultur där ”mamma, pappa, barn” provocerar mer än ”död åt familjen”. Men nu ser vi också motreaktionerna komma. Världen idag 110207.

Sexuppsats i skolan upprör förälder. Åttondeklassarna på en skola i Tomelilla skulle skriva om sina sexupplevelser i en skoluppgift. För att få VG i betyg skulle berättelsen skrivas med inlevelse. De kunde antingen utgå från en berättelse eller från sina egna erfarenheter. De kunde också hitta på en berättelse eller skriva om sina förväntningar på sex. Svenska Dagbladet 110208.
”Föräldrar borde reagera” Krönikören och debattören Johan Hakelius: "Att högstadieelever uppmanas skriva uppsats om sexupplevelser är en följd av den sexualliberalism som helt kontrollerar den svenska debatten. Det här är ett typ­exempel på vad som händer när människor med ganska extrema uppfattningar har monopol på all sexualdebatt." Frågor om sex involverar känslolivet och den personliga integriteten och är särskilt känsliga för ungdomar. Eftersom det helt saknas oppositionella röster är det ganska extrema uppfattningar som dominerar, och blir man aldrig ifrågasatt utvecklar man inget omdöme. Hör man inget annat kan man få ganska konstiga idéer om sexualitet. Bakom skolornas sexualundervisning står ofta RFSU, som med stort ekonomiskt stöd från staten för fram sin sexualliberalism mer eller mindre utan att ifrågasättas. I bakgrunden finns en politisk radikalitet som saknar motkraft i Sverige. Om någon försöker komma med en avvikande uppfattning, har man förlorat debatten innan den börjat, konstaterar han. Den sexualliberala attityden säger att det aldrig är fel på beteendet, bara brist på skyddsåtgärder. Världen idag 110210.

RFSL Ungdom anmäler friskolan Al Salam i Örebro. I Uppdrag Granskning som sändes i Sveriges Television, 2 februari, deklarerade skolchefen på grundskolan Al Salam i Örebro att en riktig muslim inte kan vara homosexuell. RFSL Ungdom 110209.

David Edmar: Olyckligt att kärlek inte tas upp i filmen. Inte ett ord sägs om tillit, ömhet och respekt i sammanhanget, det vill säga det typiskt själsliga tillägg mellan två som är uttryck för kärlek och som går utöver det rent djuriska i sexualiteten hos människan. Dagen 110209.

Bitte Assarmo: Stoppa RFSU:s sexmonopol. Svenska barn skolas in i ett hedonistiskt tankesätt där sex är lika okomplicerat som att tugga i sig ett äpple. Och om ”olyckan” är framme – ja, då är det bara att göra abort. Det är ansvarslöst, ytligt och cyniskt. Därför är det hög tid att svenska föräldrar gör gemensam sak och kräver ett slut på RFSU: s sexmonopol. Världen idag 110209.

Missbruk följer unga genom åren. Unga som missbrukar droger och alkohol löper större risk att bli missbrukare även i medelåldern. Dagen 110209.

Bitte Assarmo: UR försöker tysta sina kritiker genom att blanda bort korten. Många undersökningar visar att oerhört många ungdomar känner sig pressade att ha sex. Var sjunde gymnasieflicka har haft samlag mot sin vilja - och en av sjutton pojkar i samma ålder. Pressen att leva upp till idealet om sexuell frigjordhet har gjort det svårt att säga nej, menar psykolog Gisela Priebe, som forskar om ungdomar som utsatts för sexuella övergrepp. Detta bekymrar varken RFSU eller UR. I stället kringgår man alla besvärliga frågor med anklagelser om att rasister försöker tysta dem. Dagen 110210.
Anna Birgersson Dahlberg och Rickard Henley (UR): Håll dig till fakta, Bitte Assarmo. Dagen 110215.
Bitte Assarmo: UR bemöter fakta med bortförklaringar. Fakta är att både antalet tonårsaborter och antalet smittade av olika sexuellt överförbara könssjukdomar ökar i Sverige parallellt med RFSU:s inflytande i skolorna. Således måste det alltså också betraktas som fakta att RFSU:s arbete inte lett till någon ökad sexuell medvetenhet bland unga människor. Dagen 110223.

Alf B Svensson: Våga prata om sex och samlevnad. Filmen är givetvis helt politiskt korrekt. Det är tjejen som förför killen. Det är han som har oralsex med henne. Filmen slutar med att två av de tre medverkande flickorna upptäcker att de nog är lesbiska. Genusperspektivet finns givetvis också med. Som tjej kan man inte gå klädd i rosa. Risken stor att filmen uppmuntrar eleverna att skaffa sig sexpartners - de har sex med varandra utan att vara kära. Dagen 110210.
Anna Birgersson Dahlberg (UR): Alla har rätt till kunskap om sin egen kropp. Dagen 110217.
Alf B Svensson: Alla har också rätt till kunskap om hur man håller kärleken levande. Dagen 110223.

Amerikanska tonåringar vill ha tillbaka sin oskuld. 63 procent av de amerikanska tonåringarna skulle vilja ha tillbaka sin oskuld om det var möjligt, visar en ny undersökning. Studien visade även att 61 procent av de tillfrågade vill vänta med sex till dess att de gifter sig. Dagen 110211.

Malin: Smaklös reklam för kommande program av TV11. Dagen 110218. Världen idag 110221.

Antalet anmälda sexbrott ökar. Anmälningarna om sexbrott och människohandel ökar snabbt. Det visar ny statistik från Brå. Siffrorna tecknar raden av allvarliga brott mot framförallt kvinnor och barn. Anmälningarna om sexköp ökade med fem gånger från 2008 till 2010: från 187 till 1251. Samtidigt ökade anmälningarna om människohandel från 8 till 53. De kriminella nätverken växer över hela Europa och därmed också människohandeln och sexbrotten. (DN 110220).

Fler samkönade äktenskap 2010. 2010 ökade antalet samkönade äktenskap med drygt 29 procent jämfört med 2009, till knappt 550 stycken. Kyrkans Tidning 110221.

Stockholmare skiljer sig mest (19 per tusen gifta). Minst villiga att ge upp äktenskapet är invånarna i Norrbotten (11,1 per tusen gifta). Skilsmässorna ökade med sex procent jämfört med 2009. Dagen 110223.

Många utsatta unga har sålt sex. En stor del av barnen som är placerade på ungdomshem har prostituerat sig. Hela tolv procent av flickorna och fyra procent av pojkarna säger att de har haft sex i utbyte mot pengar eller droger. Den yngsta började när han var åtta år. Dagens Nyheter 110301.

Gertrud, 71, fick nog av sexfilm - skrev till skolministern: "Filmen fyller mig med avsky". Världen idag 110307.

Roger Enqvist: De "toleranta" stämplar mig som intolerant. Jag måste kunna respekteras för mina åsikter utan att lynchas av intoleransens mobb. Men det kan jag inte i dagens Sverige. Hur många kända ledare inom idrottsvärlden skulle våga bekänna att de faktiskt tror att utlevd homosexualitet är fel? Har vi någon modig som vågar? Tystnaden skrämmer mest. Världen idag 110314.

Hård kritik mot reklam för otrohet. Flera RO-anmälningar mot dejtingsajten. Dagen 110316.

Elisabeth Sandlund: Det finns all anledning att protestera mot den dejtingsajt som uppmuntrar gifta till otrohet. Dagen 110316.

Levande familjer: Att uppmuntra till otrohet är upprörande. Dagen 110316.

Charlotte Ulander: Vilken syn på sexualiteten ska skolan förmedla? Jag tror inte att denna kampanj kommer leda till färre aborter, färre könssjukdomar, mindre användning av pornografiskt material och ofrivillig sex bland unga. Om man nu ser dessa fenomen som ett samhällsproblem vill säga. Dagen 110316.

"Sex på kartan" får alternativ. Utbildningsradions omdiskuterade satsning på sexualundervisning, "Sex på kartan", får alternativ. Psykolog Alf B Svensson håller på att ta fram ett material om sex och samlevnad utifrån en kristen värdegrund och med fokus på ansvarsfulla relationer. Tanken är att tonåringar och deras föräldrar ska kunna laddas ner materialet gratis på nätet, säger Alf B Svensson, som hoppas bli färdig med arbetet under den närmaste månaden. Världen idag 110316.

Reklamkampanj i tunnelbanan uppmuntrar till otrohet. ”Mitt hjärta och mitt intellekt förfäras”. Världen idag 110318.

Rekordmånga anmäler otrohetssajt. Reklamombudsmannen skriver på sin hemsida att man mottagit ett 80-tal anmälningar. Dagen 110318. Dagens Nyheter 110318.

Apples ”anti-gay”-app upprör. Dagens Nyheter 110322. Kommentar: Exodus är en seriös organisation, men Dagens Nyheter är inte seriösa på det nedlåtande sätt man uttrycker sig om Exodus. Att appen inte gillas i gay-världen är väl inget att förvånas över, men låt vänta för att se om appen kan hjälpa någon ut ur homosexualiteten.
Kritik mot homo till straight-app. Världen idag 110321.
Exodus International beklagar indragen app. "Ett intrång på yttrandefriheten". Samtidigt fortsätter Apple att ge hundratals apps som gäller HBT-personer. Världen idag 110324.
Kommentar: Än en gång visar det sig hur snedvriden verklighetsuppfattningen är om homosexualitet.

S vill straffa sexköp utomlands. Dagens Nyheter 110322. Läs motionen här.
Kommentar: Bra motion från socialdemokraterna. Här kan vi lära något av vår granne Norge. Om Sverige följer efter kan Norden bli ett föregångsland på detta området, allt till gagn för att hjälpa utsatta kvinnor och barn i vår värld genom att minska prostitution och människohandel.

Rekord i anmälningar mot otrohetsreklamen. Hittills har över 200 personer anmält kampanjen till Reklamombudsmannen, RO. Dagen 110322.

Otrohetens pris är högt. Äktenskapets huvudbyggnad är ett hus med väggar och tak. Huset behövs för att skydda det som finns där inne av mänskligt liv, mot omvärldens ofta stormande element. Få hus är så solitt byggda att de kan stå emot alla naturens nycker. Det är inte heller äktenskapets uppgift. Världen idag 110323.

Terapeuter om förlorad empati. Psykologen Eva Rusz: att gå bakom ryggen på sin partner är inget recept för ett lyckligt liv. Dagen 110323.

Frida Ahlezon: Bort med RFSU:s film från skolorna. Sex har sin tid och plats, men det är inget vi ska uppmuntra våra barn att göra innan de är stora nog att ta ansvar för sina handlingar. Man anses ju inte kapabel att ta ansvar för sina handlingar innan man är 15 och straffmyndig. Hur kan vi då mena att de kan ha sex innan de är mogna att ta ansvar för sina handlingar? Världen idag 110328.

Pastor varnar för otrohet. Ulf Sundkvist: Kränkande mot svikna att kalla sidosprång för äventyr.
– Jag har sett vilken skada ett sådant svek kan orsaka. Världen idag 110325.

Porrbranschen blev Shellys familj. Shelly Lubben är porrstjärnan som mötte Jesus och fick ett förvandlat liv. Nu brinner hon för att andra unga kvinnor i porrbranschen ska få ta del av Guds upprättelse och att porrindustrin ska läggas ner. "Det växer upp en hel generation som är porrberoende och som en dag ska ta över det här landet." Världen idag 110401.

”Unga använder kondom endast vid 3 av 10 samlag”. Dagens Nyheter 110405.

Irländskt gayaktivist kritisk mot samkönade äktenskap. Från den 1 januari i år är det tillåtet att registrera partnerskap i Irland. Sex par har hittills ansökt om registrering. Kyrkans Tidning 110407.

UR försvarar sexfilm mot kyrklig kritik. "Jag bor i Södertälje, där föräldrarna anser att ungdomarna ska vänta med att ha sex tills de gift sig, och som dessutom lever i en stark hederskultur. När de får veta att skolan introducerat ett sånt här material kan det utlösa våldsamma krockar inom familjerna." Världen idag 110415.

Delstater i USA väljer olika vägar om sexundervisning. Två stater har fattat två helt olika beslut om undervisning i sex och samlevnad. I North Dakota gäller avhållsamhet som enda väg. Colorado har valt en modell lik den svenska. Världen idag 110415.

Hotell certifieras som porrfria. Världen idag 110418.

Gunilla Gomér: Låt barn vara barn - skydda dem från RFSU. När skolan uppmanar ungdomarna till att bejaka sin sexualitet och prova sig fram blir den självklara konsekvensen fler könssjukdomar och fler oönskade graviditeter, där ännu fler barn aborteras än vad som redan sker. Om ett ökat sexuellt experimenterande leder till dåliga erfarenheter och psykiska problem efteråt, finns skolan där också då? Skulle inte tro det. Dagen 110419.
www.porrfritt.se

Fler och fler svenskar smittas av könssjukdomarna gonorré och syfilis. Förra året anmäldes 842 fall av gonorré, en ökning med 38 procent jämfört med 2009. Dagen 110506.

RFSU ligger bakom Sveriges sexualpolitik. Regeringen sprider den med hjälp av Sida. Biståndsministern: Svensk samsyn om sexuell och reproduktiv hälsa. Dagen 110506.

Ruben Agnarsson: Omoral som exportvara? RFSU är en opinionsbildande lobbyorganisation som med statlig finansiering marknadsför åsikter på samlevnadsområdet som våra politiker vill sprida. Att på detta sätt använda statliga medel för propaganda och åsiktsbildning skapar en rundgång i det offentliga samtalet som knappast hör hemma i en demokrati. Gräsrotsengagemanget i RFSU är nämligen i det närmaste obefintligt. Hade verksamheten finansierats av medlemsavgifter skulle organisationen fört en tynande tillvaro i samhällsdebattens periferi. Världen idag 110506.

Nu granskas Frälsningsarmén. Men samfundet tillbakavisar kritiken i TV4-programmet. Tv-programmet Kalla fakta visar på söndag vad man betecknar som en kritisk granskning av Frälsningsarmén. Samfundet menar att bilden är snedvriden, och tillkommen på falska premisser. Världen idag 110506.

Våldet bland flickor i åldrarna 15—17 år har ökat med nästan 50 procent sedan 1994, säger Brottsförebyggande rådet. Dagens Nyheter 110511.
Kommentar: Tänk om Kalla fakta kunde söka orsakerna i ungdomskulturen till det istället för att slösa tid på Frälsningsarmén som bidrar till att göra samhällsnytta för unga och äldre.

Lars-Åke Nordström: RFSU kan inte få ta hand om värderingarna. Det vore på sin plats att medier synar detta förhållande genom att till exempel intervjua vår skolminister Jan Björklund och vår socialminister Göran Hägglund om vilka instanser som har rättigheter och befogenheter att utforma undervisningen till våra barn och hur dessa anser att man skall styra upp detta. Dagen 110512.

Stefan Swärd: I riktning mot sexliberalism. Vanliga tidningar och televisionen älskar att ta upp ämnet homosexualitet. Och allra helst rikta strålkastarljuset mot dem som inte applåderar utvecklingen i riktning mot det sexliberala samhället. Då hamnar kyrkor direkt i skottgluggen, något som Frälsningsarmén har fått känna av. Som kristna kan vi inte okritiskt följa senaste riksdagsbeslutet eller opinionsmätningen. Världen idag 110518.

Förbud mot djursex på gång. Snart skärps djurskyddslagen så att människor uttryckligen förbjuds att ha sex med djur. Veterinärförbundet välkomnar lagskärpningen eftersom de polisanmälda fallen av djursex snarare verkar öka än minska. Dagens Nyheter 110520.
Kommentar: Äntligen!

Könsstympad drev fram ny lag i Kenya. Kenya införde i april en lag om förbud mot könsstympning. Lagen röstades igenom enhälligt efter att parlamentsledamoten Sophia Abdi Noor i ett unikt och känslofyllt inlägg berättat om när hon själv blev könsstympad som flicka. Dagens Nyheter 110522.

Riksdagsledamot Hanif Bali (M) kritiseras för omdömeslöshet. Kallade Roland Poirier Martinsson, kolumnist i Svenska Dagbladet, först idiot och sedan för "provocerande smyghomofob". Världen idag 110622.

Ja till homobröllop i New York. Nu får homosexuella gifta sig i New York. På fredagskvällen blev delstaten den sjätte i USA att godkänna samkönade äktenskap. Sedan tidigare är samkönade äktenskap tillåtna i Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut och Vermont. Dagens Nyheter 110625.

Granskningsnämnden friar Kalla faktas program om Frälsningsarmén. Många av anmälarna har upprörts av att man använt dold kamera. - Men det är inget vi kan säga något om, säger Tarek Touma på Granskningsnämnden. Dagen 110628.

Journalistförbundets etiska nämnd: Inte oetiskt för reporter att smygfilma själavårdssamtal. Dagen 111208.

Reklam för otrohetssajt frias. Totalt anmälde 206 personer reklamen, vilket är rekord. De flesta har ansett att reklamen är stötande då den uppmanar till otrohet. Dagen 110628.

Experts testify to trauma experienced by Isabella Miller in sworn testimony now published online. The documents illustrate the concerns that presumably led Miller, who had repudiated the lesbian lifestyle and converted to Evangelical Christianity, to flee the United States to avoid further contact between her daughter and Jenkins, with whom she had shared a civil union in the state of Vermont. LifeSitesNews 110629.

Här får människohandelns offer stöd. Talita center i Stockholm: Vi tror att det bara är Guds kärlek som kan förändra på djupet - tjejerna behöver förstå på riktigt att de har ett värde. Dagen 110705.
Polisen: Det är väldigt svårt att få någon dömd för människohandel. Dagen 110705.

Nya sexvanor kan leda till ofrivillig barnlöshet. Unga har i dag dubbelt så många sexpartners som för tio år sedan, oftare oskyddat sex vid första träffen och fler får könssjukdomar. Nu varnar svenska forskare för att de förändrade, riskfyllda sexvanorna kan göra många ofrivilligt barnlösa i framtiden. Dagens Nyheter 110704.

Fritt sex är inte gratis för promiskuösa Uppsalastudenter. Av de 350 Uppsalastudenter som svarat på en enkät hos Studenthälsan hade en tredjedel en sexuellt överförbar sjukdom som kan påverka deras möjlighet att få barn. De hade hunnit med i genomsnitt elva sexpartners - mer än en förbubbling jämfört med för fem år sedan. Man kan tala öppet om sex i Sverige - bara man inte talar om promiskuitet som ett problem. Men 22-åringar som haft elva sexpartners kanske behöver annat än mer information om könssjukdomar? Kanske behöver de människor som har modet att ifrågasätta deras livsstil och hjälpa dem att se sin sexualitet i ett livslångt perspektiv? Sekulariseringen har ett pris, för enskilda och för samhället. Är det inte på tiden att vi för ett seriöst samtal om det? (Dagen 110705).

Svenskt fynd av resistent gonorré. Dagens Nyheter 110711.

J. Lee Grady: The Attack of the Porn Monster. I’ve prayed with many brothers who struggle with this monster, and in some cases the porn has been a gateway to worse sins. Is there a way of escape from it? Charisma 110713.

California Gov. Signs Bills Requiring Schools to Teach on Homosexuals. Charisma 110715.

Social rättvisa viktigare för bibelläsare. Kyrkans Tidning 110720.

Sex Trafficking Addressed in Porn Harms Campaign. A University of Pennsylvania study estimated nearly 300,000 youth in the United States are at risk of being sexually exploited for commercial uses—most of them runaways or throw-aways. As of 2005, the Department of Justice reported there have been an estimated 100,000 to 150,000 sex slaves in the U.S. since 2001. Charisma 110727.

Human-animal hybrids created. More than 150 human-animal hybrid embryos have been created in the last three years in British laboratories. 155 embryos that have genetic material from both human beings and animals have been created under a 2008 law passed by Parliament. The hybrid embryos, which were created in three British labs, came in at least three forms, according to The Daily Mail:
-- An animal egg fertilized by human sperm;
-- A "cybrid" formed when a human nucleus is implanted in an animal cell;
-- A "chimera" created when human cells and animal embryos are combined.
Researchers who back the creation of hybrids say they will provide embryonic stem cells for the treatment of an array of diseases. So far, however, only non-embryonic stem cells have produced treatments for maladies. Harvesting embryonic stem cells destroys the embryo, while procuring non-embryonic cells does not do such harm to the donor. Alton described the creation of human-animal hybrids as "dabbling in the grotesque." "Ethically it can never be justifiable -- it discredits us as a country," Alton said. BP News 110728.

Gonorrén ökar bland ungdomar. 245 fall hittills i år, att jämföra med 254 fall under hela 2009 och 430 fall förra året enligt halvårsstatistiken från Smittskydd Stockholm. Dagens Nyheter 110730.

Gravida mannen talar på Pride. Dagens Nyheter 110731.

Fler kvinnor än män ingår homoäktenskap. Sedan det i maj 2009 blev tillåtet att ingå könsneutrala äktenskap i Sverige har 2 086 personer gift sig, och 1 249 personer som redan tidigare levde i partnerskap har valt att omvandla det till ett äktenskap. Det visar statistik som SCB har tagit fram för TT:s räkning. Dagen 110802.

New York's Gay Marriage Law Claims First Casualty. According to WORLD News Service a town clerk in upstate New York, Laura Fotusky, resigned her position rather than compromise her religious belief that marriage should be between a man and a woman. “There was no protection provided in (New York's) legislation for town clerks unable to sign these marriage licenses due to personal religious convictions,” Fotusky said. “I had to choose between my job and my God.”  New York legalized same-sex marriage in June. On July 24 the law takes effect and obligates town clerks to officiate same-sex marriage. The law provides protection for religious professionals, such as pastors, but fails to protect common citizens who morally disagree with the law. Clerks who refuse service to same-sex couples can be sued. Religion Today 110802.

Citat av A.W. Tozer (1897-1963): "Att stå i rätt förhållande med Gud har ofta betytt att vara i problem med människor."

Dale Schowengerdt: Religious liberty & the case against gay 'marriage'. The effort to redefine marriage to include same-sex couples will have an unprecedented effect on religious freedom. Those who don't believe that don't understand the nature of the battle. Because as odd as it may sound, the campaign to redefine marriage isn't primarily about marriage. Rather, it's about the desire of same-sex couples to have their relationships validated; to have them free from criticism, state-generated or otherwise. That's the key to understanding the fight for marriage. BP News 110802.

EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP): Alla EU–länder måste erkänna båda föräldrarna. 14 av 27 EU-länder har infört möjligheten att ingå samkönat äktenskap eller registrerat partnerskap. Resten står passiva eller motarbetar aktivt samkönade pars rättigheter. Om inte en skarp påminnelse räcker om vilka skyldigheter alla EU-länder har, måste staterna i fråga anmälas till Europadomstolen. Dagens Nyheter 110803.

Gräns för sex mellan barn. 15-åring fälld för sexuellt utnyttjande av 13-årig flickvän. Världen idag 110803.

Ruth Nordström: Dags att ta ansvar, RFSU. RFSU upprepar ständigt sina mantran: att varje människa själv bestämmer över sin sexualitet, att sexualiteten inte får skuldbeläggas och att ingen får hindra ungdomar från att upptäcka sin sexualitet. Lagstiftningen och att praxis kring sexualbrott mot barn måste dock tolkas så den syftar till att påverka ungas attityder i den riktningen att de avstår en tidig sexdebut. En mycket tidig sexdebut ses i många andra sammanhang som en varningssignal på att något inte står rätt till samt att det finns riskbeteenden. Anser RFSU att en högstadieflicka kan förstå och överväga konsekvenserna av ett sexuellt umgänge, en oönskad graviditet, eller en påföljande abort? Världen idag 110803.

15-åring dömdes för att ha haft frivillig sex med en 13-åring - sexualupplysning kan ändras. Dagen 110805.

Skilda åsikter om KD på Pride. För första gången deltar Kristdemokraterna som utställare i Pride-festivalen i Stockholm. För att bemöta fördomar, säger Erik Slottner, vice ordförande i distriktet Stockholms stad och en av initiativtagarna till deltagandet. Ett svek mot kärnväljarna, menar riksdagsledamoten Tuve Skånberg. Världen idag 110805.

KD-politiker får regnbågspris. Tre kristdemokratiska politiker har av RFSL Stockholm tilldelats det så kallade Regnbågspriset. Magnus Kolsjö, Erik Slottner och Caroline Szyber får priset för att de "trots internt motstånd starkt drivit frågor som avskaffande av tvångssterilisering vid könsbyte och rätten till adoption för samkönade par". Dagen 110806.

Åldersgräns oviktig för UR. Anna Birgersson-Dahlberg, UR: Vi vill inte komma från förbudshållet. I det utbildningsmaterial om sex och samlevnad som gått ut till landets alla skolor betonar man inte lagstiftningens ålders­gräns för sex. Det är en medvetet val, uppger Utbildningsradion (UR). Världen idag 110808.

RFSL-pris till kristdemokrater. Världen idag 110808.

Är det obligatorisk närvaro på Pride? För Pridefestivalen och RFSL gäller det att ständigt gå vidare med krav på nya lagar och förändringar. Ingen kan missa årets budskap. För att vara övertydligt fick också just "den gravide mannen", amerikanaren Thomas Beatie, född kvinna, inviga årets Pridefestival. Så marknadsförs en påhittad revolution av Skapelsens ordning, dock utan att i grunden stå för att det biologiskt är en kvinna som är gravid. Könsbytet är inte genomfört mer än till hälften i och med att livmodern behållits. Världen idag 110808.

Stockholm Pride vidgade klyftan inom Kristdemokraterna. KD-riksdagsmannen Tuve Skånberg kallade sina partikolleger "HBT-aktivister" och anklagade dem för att bluffa om partiets politik. Sprickan mellan konservativa och liberala kristdemokrater vidgades under Prideveckan. Stockholmsdistriktets medverkan på festivalområdet uppmärksammads med RFSL:s Regnbågspriset till de tre KD-politikerna Magnus Kolsjö, Erik Slottner och Caroline Szyber. Dagen 110809.

Presidenten i Tjeckien Vaclav Klaus: Inte stolt över Pride. Dagens Nyheter 110811.

Manifestation mot sex som självskadebeteende. Författaren Caroline Engvall vill uppmärksamma tjejer och killar som säljer sig själva: "När man väl lyft från stenen och sett vad som finns där kan man inte bara lägga tillbaka den". Dagen 110823.

Drag av åsiktsregistrering. Treåringar fick frågor om sexualitet, nationalitet och tro. Dagen 110824.

Sexual anarchy: The Kinsey legacy. Our children are under attack by an insidious and virulent enemy. On August 17, 2011, more than 50 activists attended a conference for "minor-attracted adults," i.e., pedophiles, which sought to eliminate the "stigma" attached to pedophilia and to redefine pedophilia as a normal "sexual orientation." The United States Department of Justice has determined that 64 percent of forcible sodomy victims are boys under the age of 12 and that 58,200 children were kidnapped by non-family members in 1999. So-called "experts" in the field of human sexuality claim that children are sexual not only from birth, but even in the womb and are willing participants in sexual acts with adults. How did we get here? How do we stop the madness before we lose an entire generation? The question of how we got here can be answered by two words: Alfred Kinsey. Even 55 years after his death, Dr. Alfred C. Kinsey continues to profoundly affect American culture. Two of his most ardent supporters, Dr. Carol Vance, Columbia University anthropologist and lesbian activist, and Dr. John Money, an "out" pedophile advocate and pioneer of transgender surgery at Johns Hopkins, have cogently summed up Dr. Kinsey's legacy - a legacy they consider sexual "progress" but is in reality sexual anarchy. LifeSiteNews.com 110824.

”Vi har en ökning av gonorré i Stockholm”. Dagens Nyheter 110830.

Polis: Homosexuella en cancersvulst. Dagen 110901.

M-ledning vill ändra lagen om sterilisering vid könskorrigering. Dagen 110903.
Kommentar: Då blir det så, därför att M bestämmer i den borgerliga alliansen.

Pride kan inte betala räkningarna. Pridefestivalen i Stockholm i somras blev ett rejält ekonomiskt bakslag. Föreningen Stockholm Pride som står bakom festivalen har dragit på sig för stora kostnader och kan inte längre betala sina räkningar. Dagens Nyheter 110906.

Sydsudan hotar homosexuella med dödsstraff. Dagen 110908.

HIV-positiv blev hiv-negativ efter förbön. Daniel Kolenda berättar: "På torsdagen bad jag särskilt för dem med AIDS och sa åt dem att gå och testa sig igen. En ung man som hade fått diagnosen HIV-positiv bara för 2 veckor sedan blev testad på nytt igår och tog med sin rapport från läkaren ikväll. Jag såg den med mina egna ögon ... han är nu hiv-negativ!" CfaN.org

Anna Sophia Bonde: När vuxenvärlden abdikerar. Det finns fler exempel från det sexualpolitiska området på hur vuxenvärlden i dag ständigt drar sig tillbaka och liksom säger, ömsom uppgivet, ömsom lättat: ungdomarna är som de är. Det är inget vi kan göra något åt. Dagen 110929.

Nytt vaccin kan förvandla HIV till ”mindre infektion”. Dagens Nyheter 110930.

Det blir inga disciplinära påföljder för den polisman i Malmö som i juli i år ska ha kallat homosexuella en cancersvulst på samhället. Dagens Nyheter 111027.

Tro er en buffer mot førekteskapelig sex. Spør man ugifte ungdommer hvorfor de ikke har sex, oppgir mange at det kommer av at deres religiøse tro ikke tillater det. Dette bildet er tydelig i en undersøkelse blant 4600 amerikanske tenåringer mellom 15 og 19 år. Dagen 111031.

17-åring åtalas för sex med 13-åring. Dagens Nyheter 111102.

Politiker i Serbien dömd för homouttalande. I augusti sade politikern att han var emot den Pridefestival som skulle hållas eftersom "något som är en sjukdom ska visas upp som normalt". Dagens Nyheter 111102.

Vaknade upp och var gay – efter stroken. Chris, 26: Jag kände mig direkt annorlunda. Aftonbladet 111109.
Kommentar: Detta visar att en stroke kan ge en personlighetsförändring som i sin tur kan medföra en homosexuell identitet. Sådana förändringar kan också ske i fosterlivet och genom trauman i barndomen eller tonårstiden.

Omskurna män har sämre sexliv. Dagens Nyheter 111115.

Ryska böter i S:t Petersburg för den som gör "propaganda" för homosexualitet. Dagens Nyheter 111117.

Den svenska omoralen: Studenter har fler sexpartner. 2009 hade de i snitt haft elva sexpartner. Dagens Nyheter 111117.

Homosexuella män stoppas från att ge blod - trots regeländring. Läkemedelsverket accepterar inte att blod från homosexuella män används vid läkemedelstillverkning. "För oss handlar det om ett patientsäkerhetsmotiv. " Dagens Nyheter 111117.

Skola stoppar sexfilm från UR/RFSU. Sexualundervisnings-materialet "Sex på kartan" skickades för några månader sedan ut till svenska skolor. Enligt RFSU och UR som står bakom materialet har responsen varit god. Men det har också kommit kritik, bland annat på hur man talar om sex med minderåriga. En av de som valt bort "Sex på kartan" är Enbacksskolan i Tensta. Världen idag 111121.

Psykolog: Breivik kan ha utsatts för sexuella övergrepp som barn. Den psykolog som undersökte Anders Behring Breivik när han var i fyraårsåldern, och som då förordade att pojken skulle flyttas till fosterhem, antyder att Breivik var utsatt för sexuella övergrepp, uppger norska mediebolaget NRK. Dagens Nyheter 111128.

RFSU uppmanar småbarnsföräldrar tala om sex. I skriften uppmanas föräldrar att ifrågasätta könsroller och den så kallade hetero­normen. Tal om förhållanden och hur man får relationer att hålla saknas i materialet. Världen idag 111128.

Krav på avkriminalisering av hivsmittspridning. RFSU, RFSL och Hiv-Sverige är tre organisationer som driver frågan att hivpositiva inte ska kunna straffas för att de har sex utan att först berätta om sin sjukdom. Christer Winbäck (FP): Att göra det helt straffritt innebär att vem som helst kan säga ”jag hade ingen aning om det här”.Dagens Nyheter 111201.

Återhållsamhet vägen bort från hiv. I dag på världsaidsdagen uppmärksammas en doktorsavhandling om kyrkornas hiv-prevention i Sydafrika. Återhållsamhet är budskapet. Kyrkans Tidning 111201.
Öppna samtal viktigt för att stoppa spridning. Kyrkans Tidning 111201.

Dags för Pride att kasta in handduken. Risken att Stockholm Pride ställs in nästa sommar ökar för varje dag. Festivalens leverantörer går till kronofogden, samtidigt som Pride hamnat i konflikt med stora delar av hbt-samhället. SvD berättar hur Stockholms största festival kördes i botten. Att Pridefiranden går i konkurs är inget ovanligt internationellt, tvärtom har Stockholm Pride varit ovanligt långlivad. Svenska Dagbladet 110206.

Konkurshotat Pride stäms av konsertbolag. Dagens Nyheter 111208.

Jennifer Saunders criticises sexualisation of pop music: "I don't think it helps society". Miss Saunders also commented that the proliferation of pornography on the internet is fuelling a wrong attitude towards women. "I think they are having to re-educate boys on how to treat women in schools, because of the internet and the amount of porn they see. I think that's a shame." The Christian Institute 111219.

27 per cent of young women admit they had underage sex. By comparison, just four per cent of women now aged 55 to 69 first had sex when they were underage. “Sex education in many schools has had the effect of breaking down the natural inhibitions of children with regard to sexual conduct, and the age of consent is rarely enforced, so young people no longer have any fear of legal proceedings.” Underlying cause is “the ‘pornification’ of British culture and the increasing sexualisation of pre-adolescent girls”. The Christian Institute 111220.

Student in gay counseling case loses in court. Counseling student Jennifer Keeton will not be returning to Augusta State University while she fights against the school’s attempt to make her complete a remediation plan designed to change her views on homosexuality. BP News 111223.

Transsexuella nekas bröst – kan begå självmord. Flera transsexuella nekas bröstimplantat. Nu varnar RFSL för att plattbröstade i denna grupp kan drabbas av psykisk ohälsa, och att fler kan komman att begå självmord. Dagens Nyheter 111228.


Till indexsidan.


Skulle det finnas någonting som är felaktigt eller strider mot gällande lag på denna sidan så var god meddela mig så jag kan ändra på detta i så fall.  E-mail.  


 
jordan 6 history of jordan louis vuitton outlet kate spade outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordans lululemon yoga pants louis vuitton outlet lebron 12 history of jordan 6s louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet lebron 12 sport blue 6s jordan 3 sport blue louis vuitton outlet Michael Kors Outlet legend blue 11s new jordans 2014 michael kors outlet michael kors outlet sport blue 3s history of jordan 6s louis vuitton outlet cheap jordans cheap jordans history of jordan 6s louis vuitton outlet sac louis vuitton cheap jordans foamposites for sale foamposites for sale louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 6 history of jordan beats by dre cheap louis vuitton outlet