År 2010

Inga homoäktenskap i New Jersey. Dagens Nyheter 100108.

Homoäktenskap tillåts i Portugal. Dagens Nyheter 100108. Dagen 100108.

Ugandas president backar om dödsstraff mot homosexuella. 38 afrikanska länder har lagar som förbjuder homosexualitet. Dagen 100109.

Få homosexuella gifter sig i kyrkan. Dagen 100110.

Den rättsliga prövningen av om äktenskap mellan personer av samma kön ska tillåtas i Kalifornien började på måndagen. Dagens Nyheter 100111.

Allt färre smittas med klamydia. 2009, smittades 37 700 personer i landet av könssjukdomen klamydia. Det är mer än 4 000 färre än året innan. En klamydiainfektion kan leda till infertilitet och ökar också risken att smittas av andra sexuellt överförda sjukdomar som hiv. Expressen 100111.

Förslaget att införa dödsstraff för homosexuella övergrepp i Uganda kan komma att dras tillbaka. Massiv kritik från omvärlden har lett till att regeringen vill stoppa förslaget. Världen idag 100111.

Rätten för USA:s delstater att förbjuda homoäktenskap riskerar att rivas upp. Frågan ställs på sin spets i en rättegång i Kalifornien som inleddes på måndagen. Världen idag 100112.

Rättegången kan ändra USA:s äktenskapslag. Dagen 101012.

Ann-Britt Strandh: Jesus talade om "homoäktenskap", (människor som inte kan gifta sig) i sin undervisning. Dagen 100113.

Moskvas borgmästare Jurij Luzjkov svär återigen att sätta stopp för alla planer på en prideparad i den ryska huvudstaden. Dagens Nyheter 100125.

Brittisk lag avgör kristnas frihet. Det största statliga intrånget i kristnas frihet sedan reformationen. Så beskrivs den nya diskrimineringslag som det brittiska överhuset tar ställning till på måndagen. Världen idag 100125.

Jonas Gardell tycker det är okej med otrohet. Aftonbladet 100126.

Smittade två med hiv. Misstänkte överläkaren raggade män på internet. Han poserade i läkarkläder och raggade män på nätet. Till vardags är 45-åringen överläkare på ett sjukhus i Stockholm. Misstänks ha smittat två av sina älskare med hiv – medvetet. Aftonbladet 100130.

Varför är bög-rörelsen så arg? aftonbladet.se/bjoernbloggen 100204.

58 procent av USA:s befolkning hoppas att Högsta Domstolen ska säga nej till samkönade äktenskap. Världen idag 100204.

Första gången i modern tid som två män vigdes öppet i herrens hus (S:t Olai kyrka i Norrköping). Till textraden "så ville stjärnorna, så ville gudarna" välkomnades två medelålders herrar upp till altaret. Vigselprästen Christer Staaf: "Jag fick byta ut "man och hustru" till "äkta makar" på ett par punkter." Expressen 100124.

Felicia Sværen: Utbildning behövs – inte bara om hbt. Världen idag 100210.

Här stoppar din religion dig från att få ett arbete. Dagen 100210.

Lag om gayvigslar antogs i Portugal. Dagen 100211.

Sensus inför ett tredje kön. Studieförbundet Sensus, med nära anknytning till Svenska kyrkan, meddelade för ett par veckor sedan att man använder tre personbetecknande pronomen i tredje person singular: hon, han och hen. Hen är könsneutralt, varken man eller kvinna eller båda på en gång. Den som söker jobb hos Sensus kan välja att registrera sig som hen. Svenska Dagbladet 100215.

Lag om gayvigslar antogs i Portugal. Dagen 100211.

Sexuella trakasserier vanligt inom svensk teater. Dagens Nyheter 100215.

Många HBT-unga utsätts för våld. En femtedel av alla unga homo- bi- och transpersoner mellan 16 och 25 år har utsatts för våld av anhöriga. Många HBT-personer mår sämre än heteropersoner visar nya siffror från Ungdomsstyrelsen. De är mer utsatta för mobbning, hot och våld. P3-Nyheter 100210.

>Stockholm Pride back två miljoner. Dagens Nyheter 100301.

Lars Gårdfeldt: ”Tack gode gud att vi bögar är de betrodda Jesus-experterna”. Dagens Nyheter 100301.

Ruben Agnarsson: En olustig svensk villebrådsmentalitet. RFSL och RFSU har gång på gång diskvalificerat sig när det gäller att kunna definiera vad bra sex innebär. De har heller inte insett att återhållsamhet och avhållsamhet ger förutsättningar för en intimitet där en sann och livsbejakande sexualitet kan utvecklas i kärlek, glädje, hänsyn och trofasthet. Världen idag 100303.

Homoäktenskap tillåts i Washington. Även i delstaterna Iowa, Massachusetts, Vermont, New Hampshire och Connecticut får homosexuella gifta sig med varandra. Dagens Nyheter 100303.

Religiösa inslag i brittiska partnerskap. Det brittiska överhuset har röstat för att samkönade par ska kunna använda religiöst språk i partnerskapscermonier. Dessutom ska partnerskap kunna ingås i kyrkorum och motsvarande. Tre kommuniteter har sagt att de önskar förrätta partnerskap enligt det nya förslaget. Dessa tre är Religious Society of Friends (Kväkarna), Liberal Judaism och the General Assembly of Unitarian and Free Christian Churches. Kyrkans Tidning 100304.

Homosexlag vållar strid i Uganda. Världen idag 100305.

Sensus inför ett tredje kön. Studieförbundet Sensus, med nära anknytning till Svenska kyrkan, meddelade för ett par veckor sedan att man använder tre personbetecknande pronomen i tredje person singular: hon, han och hen. Hen är könsneutralt, varken man eller kvinna eller båda på en gång. Den som söker jobb hos Sensus kan välja att registrera sig som hen. Svenska Dagbladet 100215.
Kommentar: Har Svenska kyrkan anammat queer-filosofin? Det ser så ut." Och Gud skapade människan till Sin avbild, till Guds avbild skapade Han henne, till man och kvinna skapade Han dem." (1 Mos. 1:27). Könet "hen" är inte Guds avbild. Det är uppenbart att studieförbundet Sensus behöver gå på utbildning. De kan börja med att studera artikeln "Till Man och Kvinna skapade Han dem, till Guds Avbild."
Vänsterpartiet och kyrkliga studieförbundet Sensus vill införa ett tredje kön – hen. Sensus består av ett stort antal medlemsorganisationer inom folkrörelserna, bland annat Svenska kyrkan. Dagen 100309.
Vänsterpartiet vill införa tredje kön. Aftonbladet 100311.
Vänsterpartiets ledning vill att ett tredje kön införs i svensk lagstiftning. Det tredje könet skulle innefatta transpersoner och intersexuella som inte vill definiera sig varken som man eller kvinna. Kyrkans Tidning 100308.

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Monica Green vill legalisera incest. Expressen 100315.

Incest mellan syskon - farligt och förbjudet. Expressen 0310.

Filosofiprofessorn Torbjörn Tännsjö: Det är orimligt att ha en lag som förbjuder det här.
Socialdemokraternas rättspolitiske talesman Thomas Bodström: Det här är inte en en moralfråga för mig, men behåll ändå lagen..

Predikant i Skottland läste ur Bibeln – greps. Dagen 100323.

Fler smittas av hiv igen. Allt fler homo- och bisexuella män drabbas av hiv. Nu sprids smittan nästan lika snabbt i den gruppen som under skräckåren efter det stora aidslarmet 1981. Många låter numera bli att skydda sig mot hiv, och den kondomlösa gayporren kan vara en av flera orsaker. Enligt de amerikanska myndigheterna är det 44 gånger vanligare att män som har sex med män smittas av hiv än män som enbart har sex med kvinnor. Dagens Nyheter 100404.

Hård kritik mot lag om smittskydd. Smittskyddslagen säger att den som har hiv är skyldig att upplysa varje tilltänkt sexpartner om sin hivstatus, men ganska många män som har sex med män helt enkelt låter bli att hivtesta sig – upplysningsplikten i lagen avskräcker dem från att ta reda på sanningen. Dagens Nyheter 100404.

Robert: ”Hiv är en väldigt liten grej för mig”. Robert har en hemlighet: han vill ha sex med män. Periodvis träffar han två eller tre i veckan, och han begär sällan att de använder kondom.. Dagens Nyheter 100404.

Expertpanel om ungas psykiska ohälsa. Nedstämdhet och oro bland ungdomar har ökat kraftigt från 1980-talet till mitten på 2000-talet. Världen idag 100415.

Nedstämdhet och oro bland ungdomar har ökat kraftigt från 1980-talet till mitten på 2000-talet. Världen idag 100416.

Skilsmässobarn får ett lika bra liv som icke skilsmässobarn? Av 239 personer hade 48 av skilsmässobarnen haft kontakt med barnpsykiatrin. Endast fem av personerna till icke skilda föräldrar hade fått hjälp av barnpsykiatrin. Yngre kvinnor mellan 22 och 27 år mår betydligt sämre än övriga i studien. Skilsmässobarnen bryter upp oftare från egna förhållanden än andra. Dagens Nyheter 100429.

”Hatpastorns” son förutspår att församlingen dör ut. Kontroversielle Kansas-pastorn Fred Phelps son talar ut om sin pappa och dennes församling. Dagen 100426.
Kommentar: Ingen kommer att sakna den församlingen.

Mats Tunehag: Homogrupper hotar demokratin. Det är demokratividrigt att homogrupper aktivt försöker inskränka religionsfrihet, mötesfrihet och yttrandefriheten för andra, och man siktar mest in sig på kristna. Världen idag 100428.

Alf Svensson: Utan familjer havererar vår civilisation. Världen idag 100430.

Gatupredikant greps i England. En gatupredikant i Storbritannien har arresterats för att han sagt att homosexualitet är en synd. Genom sitt uttalande orsakade Dale McAlpine, 42 år, ångest hos åhörare, hävdar polisen. En av de poliser som grep Dale McAlpine har visat sig själv vara aktiv inom homorörelsen Världen idag 100504.

Ledarskifte präglade RFSL-kongress. Sören Juvas ersätts av Ulrika Westerlund. rfsl.se 100510.

KD:s kommunalråd i Göteborg, Carina Liljesand, har inbjudit partiets toppkandidater att delta i stadens regnbågsparad. Annelie Enochson är mycket kritisk och menar att detta är första gången som partiet inbjuder de egna företrädarna att delta i en HBT-parad. Regnbågsparaden handlar om att alla olika familjekonstellationer är lika bra. Det anser jag inte att de är. Världen idag 100512.
David Lega säger att han med glädje går med i paraden. Dagen 100513.

Den utrikespolitiska sexualdebatten verkar bygga på ett allmänt accepterat antagande att vi är ett föregångsland som sprungit ifrån resten av världen. Världen idag 100517.

Engelsk gatupredikant slipper åtal. Världen idag 100517.

Homoäktenskap lagliga i Portugal. Dagens Nyheter 100517.

Livets ord överfölls av mobb i HBT-parad i Göteborg. Världen idag 100517.

Hägglund försvarar KD-politiker i HBT-paraden. Dagen 100518.

Socialisterna och anarkisterna angriper Livets ord under det att de ropar "Pride hates God". Dagen 100518.

Fällda för homoäktenskap i Malawi. Dagens Nyheter 100518.

Andres Chacón och Joseph Christenson: Har KD Göteborg gått vilse? Det är förvisso känt att båda kommunalpolitikerna Martin Hellström och Carina Liljesand torgfört en för partiet avvikande äktenskapssyn, ett så kallat ”könsneutralt äktenskap”.
Carina Liljesand, David Lega och Martin Hellström: Vår närvaro på HBT-festivalen handlade om att tydliggöra att den kristdemokratiska övertygelsen om alla människors lika värde inte kan begränsas till dem som är heterosexuella.
Kommentar av Johan: Det är inte kärlek eller respekt att stödja människor som har en livsstil som leder till fördärvet (se1 Kor 6:9). HBT-festivalen i Göteborg var främst en sexfestival för de med avvikande sexualitet, vilket du hade kunnat se om du tittat i programbladet, med programpunkter så perversa att jag inte ens vill nämna dem i denna kommentar. Hade du sedan varit i närheten av fortsättningen på Götaplatsen efter paraden, så hade du dessutom kunnat höra hur de, från scenen, fullkomligt häcklade den äktenskapliga instutitionen, som de menar är förtryckande mot dem och deras gelikar.
Världen idag100519.
Annelie Enochson: ”Därför deltog jag inte i HBT-paraden”. HBT-festivalen genomförs med tydliga politiska ambitioner. Festivalens seminarier handlade bland annat om att bryta med heteronormen, störta kärnfamiljsidealet, stödja insemination av lesbiska, uppmuntra till adoption bland homosexuella och även till inspiration för polygami. Alltsammans är inslag som jag både utifrån min kristna tro och min politiska övertygelse absolut inte kan ställa upp på. Paraden, liksom de samkönade vigslarna, var avslutningen på hela festivalen och blir därmed en hyllning till en politisk inriktning som går tvärs emot Kristdemokraternas.Under själva paraden förekom dessutom en attack mot några kristna som delade ut pannkakor och evangeliserade. Slagord som ”We are here, we are queer, we’re gonna fuck your children”, skreks emot dessa. Världen idag 100521.

Birgitta Ohlsson bekänner färg och hänger upp "Ecce homo-tavla" i Rosenbad. Dagen 100520.

Malawiskt homopar benådat. Dagen 100529.

RFSL sponsrar Elisabeth Ohlson Wallins utställning. mynewsdesk.com 100603.

Barn till lesbiska mår bättre. Dagens Nyheter 100608.

Utställning stoppas redan innan den visas. ”Jerusalem” är Elisabeth Ohlson Wallins uppgörelse med tre religioners syn på homosexualitet - Världskulturmuseet ville skapa utrymme för dialog. Dagen 100608.
Elisabeth Ohlson Wallin: Jag tycker det är rättvist att göra en utställning där alla tre religioner tas upp samtidigt. Dagen 100608.
Tillträdande museichef river upp beslut att stoppa ”Jerusalem”. Dagen 100610. Världen idag 100610.

Kyrka med homosexuella biskopar får inte delta i ekumeniska samtal. Dagen 100609.

Kristna tidningen Dagen stoppade en annons om ett ungdomsläger för kristna homo-, bi-, transsexuella och queerpersoner. Chefredaktör Elisabet Sandlund: Det finns olika hänsyn att ta. Här lät jag hänsynen till läsekretsen gå före annonspengarna. En annons om utlevd homosexualitet passar inte i Dagen. Dagens Nyheter 100611.
DO: Annonsbråk är inte vårt bord. Dagen 100616.

Island sa ja till homovigslar. Islands statsminister Johanna Sigurdardottir är lesbisk, den första öppet homosexuella regeringschefen i världen.Dagen 100612.

Sverige bör kriminalisera sex med djur. Det säger jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) till SvT:s Rapport. Han vill se ny lagstiftning redan nästa år. Dagens Nyheter 100612.
Man misstänkt för sex med får. Dagens Nyheter 100607.

Ribbing invigningstalar på Pride. Dagens Nyheter 100617.

”Ecce Homo” plats på Rosenbad genom EU-minister Birgitta Ohlsson. Dagen 100617.

Broderskapsstöd till muslimer och hbt-kristna. Världen idag 100622.

Homoäktenskap ingen rättighet. Europas länder har ingen skyldighet att tillåta äktenskap mellan människor av samma kön, fastslår Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna. Europeisk lag ställer inga sådana krav på staterna även om vissa stater tillåter homoäktenskap, anser domstolen. Dagens Nyheter 100625. BP News 100625.

Chris Huhne went from committed lesbian to a happily married mother of four. Diva magazine, the biggest lesbian publication in the UK, voted me Most Disappointing Lesbian Of The Year. And the criticism still continues. Daily Mail 100626.

Bakslag för kristen åsiktsfrihet i USA. Högsta domstolen i USA gick emot en kristen studentgrupp som vägrats registrering vid en juridisk fakultet i Kalifornien. Domstolen gick på universitetets linje med fem röster mot fyra: Den kristna studentorganisationen diskriminerar homosexuella. Dagen 100629.

KD håller seminarium på Pride 2010. Det är första gången partiet finns representerat i Stockholm Pride och beslutet togs efter en lång diskussion. En ledamot i distriktsstyrelsen reserverade sig. Dagen 100629.

Nasrin Mosavi Sjögren: Kristofobin breder ut sig. Det är nästan rörande att se hur mycket ilsken energi det politiska etablissemanget slösar på en liten kristen minoritet, i ett av världens mest sekulariserade länder. Men det är inte särskilt lätt att ta all denna arga kritik på allvar. För hur kommer det sig att HBTQ-aktivisterna aldrig riktar någon av sina kampanjer mot den starka heteronormativiteten i landets muslimska samfund? Världen idag 100630.

Kristen skolgrupp fälldes i HD. En offentlig skola har rätt att stoppa en kristen studentgrupps verksamhet om den inte vill acceptera homosexuella som medlemmar eller ledare. Det fastslog Högsta domstolen i USA på måndagen. Världen idag 100701.

Nya regler kan ge akut blodbrist. Dagens Nyheter 100702.

Oenighet om homosexuella blodgivare. Allt fler blodcentraler begär dispens från de nya regler som säger att homosexuella män ska godkännas som blodgivare. Som argument anges bland annat en ökad smittorisk. Dagens Nyheter 100713.

Ändrade sexvanor minskar HIV i Afrika. Enligt rapporten har unga i 16 av de 25 länder som drabbats hårdast av hiv skjutit upp sexdebuten och har färre sexpartner. Dagens Nyheter 100714.
Färre unga smittas av hiv i Afrika. Antalet hiv-smittade unga har minskat i de länder som är värst drabbade av aids. Mycket beroende på att yngre valt en säkrare livsstil, med mindre och säkrare sex. Det handlar om en livsstilsrevolution. Dagen 100715.

Ändrade sexvanor minskar hivsmitta. Kristna värden avgörande visar FN-rapport. Världen idag 100719.
Kommentar: Det är något för RFSL att ta efter.

Hägglund ställer inte upp på Pride. Göran Hägglund (kd) är den enda partiledare som tackar nej till att delta i Pridefestivalens partiledardebatt. Dagen 100715.

Argentina sade ja till homoäktenskap. Dagen 100715.

Human trafficking is modern-day slavery, and it is the fastest growing criminal industry in the world. It is currently tied with the illegal arms industry for the second largest criminal industry in existence, with the drug industry being the only one to edge it out. Crosswalk.com 100617.

Stor Prideparad i Warszawa - kräver en partnerskapslag. Dagens Nyheter 100717.

En rättighetsgrupp för homosexuella får tillträde till Förenta Nationerna - trots motstånd från flera länder. Dagen 100720.

Svalt intresse för homovigslar. Det blev ingen rusning till altaret efter Svenska kyrkans beslut om att tillåta homovigslar. Fram till midsommar hade 48 homosexuella par gift sig. Dagen 100722.

50 procent av svenskarna fortfarande negativa till homoadoptioner. Dagen 100722.

Mats Tunehag: Hatbrottskategorin tar oss in på subjektiva tassemarker där åsikter kan kriminaliseras. Om en homosexuell slår ner dig är det ”bara” misshandel, men om du slår ner en homosexuell ska det utredas om du uttryckt missaktning för bögar, ogillar homosexualitet, eller avskyr lesbiska kvinnor. Världen idag 100723.

Pride brottas med dålig ekonomi. Om inte årets evenemang ger plus i kassan är festivalen hotad. Förra året gjorde Pride en förlust på 2,4 miljoner kronor, men vart pengarna tagit vägen är oklart. Dagens Nyheter 100726.

RFSL 60 år: En framgångssaga. Dagens Nyheter 100726.

Stockholmspedofil (heterosexuell) filmade våldtäkter. Dagens Nyheter 100727.
Kommentar: Hur rubbad kan en person bli?

Lennart Sacrédeus / Eva Johnsson (kd): Krossa inte ungas familjedrömmar. Dagen 100730.

Radioprogramet Kaliber i P1 har i samarbete med Brunchrapporten i P3 tilldelats RFSL Stockholms Regnbågspris. Dagen 100802.

Street church delade ut biblar på Pride. Dagen 100803.

Professor emeritus Chrys Caragounis talade om homosexualitet på Oasmöte: "Guds ord förändras inte som trender. Skulle Gud förändra sig som människor, skulle vi aldrig kunna vara säkra på vad som är Guds vilja." Dagen 100803.

Valarbetare för KDU trakasserades i Lund: Kallade oss böghatare. Ombudsman tvingades avbryta utdelning av tidningar. Dagen 100804.

Förbud mot homoäktenskap i Kalifornien rivs upp. Dagen 100804.

Kändisjubel efter ja till homo-äktenskap. De amerikanska kändisarna jublade på torsdagen efter att en federal domstol slagit fast att homosexuella i Kalifornien har rätt att gifta sig. På Twitter stod de glada uppdateringarna som spön i backen. Dagens Nyheter 120806.

Kelly Boggs: Redefining marriage has consequences. If you change any aspect of a mathematical or chemical equation, you not only alter the equation, you also affect its outcome. A judge's recent ruling on marriage changes the entire concept of matrimony. If it is allowed to stand, it will also influence the outcome of marriage and its impact on society. While "homosexual marriage" may not, directly at least, adversely impact any heterosexual marriage, it undermines the whole nature and purpose of marriage. So how does the legal sanctioning of "homosexual matrimony" by the government affect the traditional understanding of marriage? It impacts not only the definition of marriage; it also affects the expectations of marriage. "Homosexual marriage" is a redefining of the very nature of traditional marriage, which is one man and one woman for life. BP News 100806.

Stopp igen för homovigslar i Kalifornien. Dagen 100817.

Lennart Sacrédeus / Per-Olof Hermansson (KD): Tolerans inte HBT-rörelsens paradgren. RFSL:s åsikter kan inte upphöjas till samhällsnorm på det sätt som Sveriges Radio och andra medier rapporterade från Pridefestivalen tidigare i somras. Journalistkåren sviker sin granskande uppgift genom det okritiska sätt man rapporterade från Pride, där alla förväntades vara med och inte bara gilla, utan närmast jubla över, allt som skedde och sades. Världen idag 100818.

Allt fler par skiljer sig. Hela tio procent fler svenskar skilde sig under årets första sex månader, jämfört med samma period 2009. Statistikerna står svarslösa till ökningen. Världen idag 100818.

Unga homosexuella män säljer sex på nätet. Myndigheterna saknar kunskap om deras beteende. Dagens Nyheter 100830.
Kommentar: RFSL är kritiska till att inga myndigheter söker upp, informerar och delar ut kondomer till de unga sexsäljarna, men vad gör RFSL själva åt problemet? Antagligen ingenting. Synen på sex mot ersättning har blivit allt liberalare. Det är det som är problemet!

Christian Counselors Claim Discrimination over Gays. On Friday (Aug. 20), a federal judge ruled against Jennifer Keeton, a student at Augusta State University who was ordered to either undergo "diversity sensitivity" training after she expressed conservative Christian views on the issue of homosexuality, or leave the school's counseling program. Crosswalk.com 100830.

Ingen diskriminering på grund av sexuell läggning. Ungdomsstyrelsens granskning av fem religiösa ungdomsorganisationer är nu klar. Den visar att det inte finns något som tyder på att organisationerna diskriminerar individer på grund av sexuell läggning. Kyrkans Tidning 100830.

Fler får gonorré. Ökning med 22 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Ökningen sågs framför allt i Stockholms län och bland män som har sex med män. Dagens Nyheter 100903.

Ny generations Joakim Lundqvist tillbakavisar politikernas kritik av skolrörelsen: "Bara populistiskt struntprat." Världen idag 100906.

Var tionde sexualförbrytare kvinna. Var tionde norsk sexualförbrytare är kvinna och deras offer är oftast pojkar och män. Det framgår av en undersökning gjord av norska Barne- og ungdomsdirektoratet (Buf). Dagens Nyheter 100906.

Homosexuella män struntar i hiv-risk. Homosexuella män i Belgien och Frankrike blundar i allt större utsträckning för risken att smittas av hiv/aids, trots åratal av kampanjer för användning av kondom. Det visar två nya studier. I Frankrike är 48 procent av alla nysmittade homosexuella män, och smittspridningen är 200 gånger högre än bland heterosexuella, visar en studie från franska hälsoinstitutet. Dagens Nyheter 100909.

Från schimpansen fick vi aids. Dagens Nyheter 100922.

Unga negativa till homosexuella. 60 procent av killarna och 43 procent av tjejerna uppger att deras kompisar är negativa till homosexuella. 54 procent svarar att ord som "bög" och "lebb" används som skällsord i skolan. Svt 101003.

Rekordmånga lämnade finska kyrkan efter homodebatt. Päivi Räsänen, ordförande för de finska Kristdemokraterna, sa sig ha förståelse för att en människa kan känna homosexuella impulser."Men det är inte samma sak som att reagera på de impulserna. Jag har flera bekanta med homosexuell identitet som ändå motsätter sig homosexuella familjer och levnadsvanor." Kyrkans Tidning 101014.
Kyrkoskatt ledde till utträde - inte tal om homosexualitet. Dagen 101102.

Under de första tolv månaderna som par av samma kön kunnat vigas i Svenska kyrkan har 142 par valt att göra detta. Det kan jämföras med de cirka 20.000 par som brukar vigas i Svenska kyrkan under ett år. Par av samma kön utgör alltså en liten bråkdel av alla bröllopspar i Svenska kyrkan. ”Det väsentliga är inte hur många vigslar det varit, utan att de kunnat äga rum”, kommenterar Christina Grenholm, chef för Svenska kyrkans sekretariat för teologi och ekumenik. Dagens Nyheter 101026.

Homoförbud i USA:s armé kvar tills vidare. Dagens Nyheter 101101.

Insändardebatt efter predikan om helande av HIV. Dagen 101103.

Brittiska HD avgör om kristet par får vara fosterföräldrar. Nya siffror har tagits fram av landets statistikinstitut och visar att bara en av hundra är homosexuell. Inte som tidigare sagts en av tio. Ytterligare en halv procent av befolkningen kallar sig bisexuell. Tillsammans blir det 1,5 procent av befolkningen som är homo- eller bisexuell enligt regeringens egen statistik. Dagen 101103.
Official statistics reveal UK gay, lesbian and bisexual population. independent.co.uk 100923.

Riskerar åtal för kristen hyresannons.

Gayaktivister attackerade ortodoxa ungdomar i Moskva. Aktivisterna flydde efter att ha slagit flera av ungdomarna, en av dem fick söka läkarvård. Dagen 101104.

Dagen 101026.
Amerikansk kvinna fick rätt: Får annonsera efter kristen rumskamrat. "Det är självklart att kvinnan har rätt att välja vem hon vill del rum med. Kristna ska inte straffas bara för att de är kristna", säger advokaten Joel Oster. Dagen 101105.

Homosexuelle biskopen Gene Robinson avgår i förtid. Kyrkans Tidning 101108.

”Jerusalem”, en ny utställning om tro och sexuell läggning, öppnar nu på Världskulturmuseet i Göteborg. Kyrkans Tidning 101109.

Thomas Österberg: Tänk om den moderna pappan hittas i kristenheten. Dagen 101111.

HD vägrar ta bort homoförbud. USA:s Högsta domstol nekade på fredagen att ta upp frågan om det förbud som råder för öppet homosexuella att verka inom USA:s försvar. Dagens Nyheter 101112.

Stanley sågar tv-debatt om Elisabeth Ohlson Wallins provokativa bildutställning Jerusalem. Sjöberg går så långt att han kallar TV-kulturen "ytlig, slarvig, påkostad och ganska meningslös". Dagen 101119.

Mats Tunehag: Hädelselagar för harmonins skull? I stället för att leda till social harmoni, tolerans och ömsesidig respekt, så visar rapporten att hädelselagar skapar spänningar och leder till uppvigling, hot och våld. Och det är framför allt de mest intoleranta som vill ha hädelseparagrafer och som använder dessa mot människor och grupper av annan tro. Samtidigt sker det liknande ansatser utifrån sekulariserat håll, där det religiösa har ersatts av exempelvis det ”sexuellt heliga”: du får inte uttrycka något som kan uppfattas som kränkande av människor som har valt att anamma en viss livsstil. Världen idag 101122.

Kritik mot Ohlson Wallins utställning: ”Syftet med Jerusalem är att provocera”. Dagen 101125.

RFSL kritiseras för drogtips. Dagens Nyheter 101201.
Kommentar: Bra att detta uppmärksammas. RFSL står för en ultraliberal syn inte bara när det gäller sex utan även andra saker som droger.

Nervgiftet metylkvicksilver orsakar homosexbeteende. När kvicksilver sprids i naturen kan det omvandlas till det fettlösliga och extremt giftiga nervgiftet metylkvicksilver. Riskgrupper är kvinnor i barnafödande ålder, diande barn och storkonsumenter av fisk. Dagens Nyheter 101201.

Som ett led i en serie om andlighet kommer Södra teatern i Stockholm att visa fotoutställningen ”Jerusalem”. Dagen 101208.

Nej till gaymilitärer nytt bakslag för Obama. Dagens Nyheter 101211.

FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon: ”Avkriminalisera homosexualitet i hela världen”. Fortfarande är homosexualitet betraktat som ett brott i över 70 länder. Dagen 101211.

USA: Homoförbudet i försvaret hävt. SvT 101218.


Till indexsidan.


Skulle det finnas någonting som är felaktigt eller strider mot gällande lag på denna sidan så var god meddela mig så jag kan ändra på detta i så fall.  E-mail.  


 
louis vuitton outlet louis vuitton outlet michael kors outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet Lebron 11 louis vuitton outlet sport blue 6s beats by dre cheap michael kors outlet new jordans 2014 cheap jordans jordan 6 history of jordan louis vuitton outlet Nike KD VII louis vuitton outlet beats by dre cheap louis vuitton outlet sport blue 6s history of jordan 6s foamposites black suede legend blue 11s retro jordans cheap jordans nike kd 7 michael kors outlet louis vuitton outlet jordan 6 sport blue michael kors outlet louis vuitton outlet louis vuitton uk history of jordan 6s louis vuitton outlet sport blue 6s jordan 6 history of jordan louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet